1-0 door Sven Breukhoven.
1-0 door Sven Breukhoven. Foto:

sv Poortugaal en Smitshoek delen opnieuw de punten

Algemeen

POORTUGAAL = De derby tussen sv Poortugaal en Smitshoek vond plaats onder het genot van een zonnetje en maartse buien. MO11-1, dat ‘s ochtends kampioen was geworden, was het trotse team van de week.

Nadat ons eerste elftal de laatste vijf wedstrijden had gewonnen, ontmoette het Smitshoek, dat de laatste drie duels geen punten had veroverd. Die ploeg probeerde fel in de duels te zijn en het voetbal van sv Poortugaal te ontregelen, maar door het veld heel breed te houden wist de thuisploeg daar doorheen te spelen. En het publiek: dat herkende de tactieken, maar moest een tijdje wachten op het openingsdoelpunt. Het wachten was echter de moeite waard, want in de 57e minuut leidde een werkelijk prachtige vrije trap van aanvoerder Sven Breukhoven tot de 1-0.

Daarna trok Smitshoek langzaam het initiatief naar zich toe. De ploeg bracht alle spelers met een meer dan gemiddelde lengte het veld in. En met succes, want uit een voorzet wist een van deze lange aanvallers, Marvin van der Made, de 1-1 binnen te koppen. Op dat moment was de thuisploeg al aan een doelpunt van onze gasten ontsnapt dankzij een katachtige reflex van Marvin Nootenboom. Zo ontstond de verdiende gelijkmaker en werd meteen de eindstand op het bord gezet.

Paasweekend

Nu maakt sv Poortugaal maakt zich op voor de kwartfinale in de beker tegen RVVH. Deze wedstrijd vindt plaats op tweede paasdag, 1 april. Aanvang 14.30 uur. Sv Poortugaal kwalificeert zich bij winst voor de landelijke KNVB beker. In het paasweekend ontvangt de vereniging wederom de Engelse vrienden van FC Lakeside. Er wacht een mooi programma met het toernooi voor de JO11 t/m JO15 op tweede paasdag als hoogtepunt. Het dessert is dan voor sv Poortugaal 1.

Advertenties uit de krant