Op 8 maart maakten Lions kennis met een groep kinderen bij Kansgroep Rotterdam.
Op 8 maart maakten Lions kennis met een groep kinderen bij Kansgroep Rotterdam. Foto:

Lions van start met asperge-actie Moederdag

Algemeen

RHOON - Leden van Lionsclub Rhoon Oude Maas zijn afgelopen weekeinde gestart met een online Moederdag-verkoopactie van asperges en bijpassende witte wijnen. Bij de Lions zijn deze ingrediënten voor een feestelijke Moederdag-lunch alleen vooraf te bestellen. Dit kan tot op dinsdag 7 mei om 17 uur. De Lions houden hiervoor tot na die datum www.lionsclubrhoon.nl in de lucht met daarin opgenomen een flyer met een gebruiksvriendelijke bestellijst.

 Super-vers aangevoerd vanuit Limburg

De asperges van AA-kwaliteit worden pas op de dag voor aflevering ’s morgens vroeg ‘gestoken’ in het Noord-Limburgse Venray. Eenmaal geoogst, gaat ‘het witte goud’ direct, dus super-vers, op transport naar o.a. Rhoon. Daar kunnen aansluitend de kopers hun bestellingen van asperges en wijn ophalen. Dit kan in een tijdelijk ingericht Lions-distributiecentrum aan de Molendijk 9 in Rhoon op zaterdagmiddag 11 mei tussen 13 en 15.30 uur. Als de actie een succes wordt, overwegen de Rhoonse Lions er een jaarlijkse Moederdag-traditie van te maken. 

Kansgroep Rotterdam voor kinderen in problemen

De Moederdag-actie steunt Kansgroep Rotterdam, een burgerinitiatief van twee oud-leerkrachten, aangevuld met een groep van sociaal-bewogen, parttime vrijwilligers, Zij bieden nu al enige jaren dagopvang en steun aan de groeiende groep nog schoolplichtige maar voortijdig uitgevallen, kansarme kinderen tussen 4 en 14 jaar. Door pech of problemen buiten hun schuld zijn zij ‘gedwongen thuiszitters’ geworden, vaak in slechte, jeugdonwaardige woonomstandigheden. Overdag zitten zij vaak zonder opvang alleen thuis, soms in woonruimten van minder dan 15 vierkante meter. In probleemwijken zwerven zij ook rond op straat. Zij kunnen nergens terecht en missen materieel en immaterieel alles waarover gewone schoolgaande kinderen wél beschikken. Alleen al in Rotterdam en aangrenzende buurgemeenten gaat het jaarlijks om honderden van deze kinderen-in-problemen. Overheden en de onderwijswereld kennen en waarderen het burgerinitiatief maar zien nog geen ruimte om de vaste financiering daarvan goed te regelen. De Kansgroep wilde niet langer hierop wachten en biedt nu in twee ‘tijdelijke’, voormalige schoolgebouwen onderdak en opvang aan maximaal 80 kinderen per jaar. Zij ontvangen daar zoveel mogelijk individueel, onderwijs-op-maat, waaronder taalles Nederlands. Hierdoor kan een deel van hen na gemiddeld 1,5 schooljaar weer met betere kansen in het gewone onderwijs instromen. De opbrengt van de Moederdag-actie moet Kansgroep Rotterdam verder op weg helpen. 

Advertenties uit de krant